KESÄSIVUT
  LUMETUS  
     

  LUMETUS  
Kestävän kehityksen huomiointi lumetuksessa!

Lumetuksessakin voidaan säästää sähköä ja toimia kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Olemme olleet yksi edelläkävijöistä ympäristöä säästävien matkailupalveluiden tuottajana ja siinä kehityksessä olemme vahvasti tien näyttäjänä muillekin.

Vaikka nykyaikainen lumetustekniikka on pitkälle vietyä ja energiatehokasta, on siinä silti mahdollisuuksia myös energian säästämiseen. Toteutamme vastuullista, energiatehokasta ja ympäristöystävällistä lumetusta lumettamalla vasta ns. kunnon pakkasilla – 4 astetta tai enemmän ja pyrkimällä tekemään täydennyslumetusta yö-aikaan, jolloin valtakunnan verkossa on sähköstä ylitarjontaa.

Parantuneilla pitkän jakson täsmäsäätiedoilla on ollut merkittävä vaikutus, jotta lumetus tehdään juuri oikeaan aikaan. Vuosittaiset energiansäästöt tällä toimintatavalla ovat useita prosentteja. Aivan merkityksettömänä emme näe myöskään sitä, että käytämme kylmää ja humuspitoista purovettä ja humuspitoista Sahajärven vettä, jotka muutetaan valkeaksi lumeksi ja keväällä sulaessaan maan suodatuksen kautta valuvat kirkkaana vetenä Teijon lahteen. Muuten ilman lumetusta vesi valuisi humuspitoisena puroista ja Sahajärvestä suoraan sellaisenaan mereen. Kesällä kuormaamme isoista sakokaivoista useita kuutioita humusta kompostiin.

ENEMMÄN VIRTAA – VÄHEMMÄN PÄÄSTÖJÄ
MORE FLOW – LESS CO2

     
web pages designed & powered by aboanet

Teijon Matkailu Oy :: Meriteijo Ski & Action Park :: Teijontie 345 25570 TEIJO :: ski(at)meriteijo.fi :: 02-736 3880