TALVISIVUILLE
  PYÖRÄILY  
     

  ESITTELY JA HINNASTO  
Maastopyöräily

Alamäkipyöräilyn lisäksi satulasta käsin upeasta luonnostamme voi nauttia maastopyöräillen. Teijon retkeilyalue 3 km päässä tarjoaa kymmeniä kilometrejä pyöräiltäviä polkuja, polkijaa huimilla maisemilla hemmotellen. Haasteellinen ja kunnon maastopyöräreitti Laskettelukeskuksen ja Metsähallituksen Opastuskeskuksen välille rakentui 2009 syksyllä (n. 5,5 km). Reitille voit lähteä joko Metsähallituksen luontotalolta tai MeriTeijo Skin parkkipaikalta.

Kuusimetsä, mäntymetsä, kalliot, suot pitkospuineen, metsälampineen ja järvineen vaihtuvat merta kohden matkatessa tammikujiin ja reheviin lehto- ja pähkinäpuumetsiin. Luonnon mahtava monipuolisuus esittäytyy siellä kulkevalle! Taukopaikaksi voi valita yhden monista laavuista tai tulentekopaikoista, tai vaan istahtaa järvenrantakalliolle. Tietä suosivan kannattaa tutustua Salo- Strömma pyöräreittiin. Pyöräreitin varrelta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää kuten Teijon kolme historiallista ruukkia ja Strömman kanava. Reitin varrelta löytyy myös mukavia levähdyspaikkoja kuten Lehmijärvi.

Pyöräilijän on syytä noudattaa jokamiehen oikeuksia. Luonnossa voi liikkua vapaasti seuraten kuitenkin polkuja ja teitä. Poimi kimppu tavallisia kedonkukkia, mutta jätä rauhaan rauhoitetut ja harvinaiset kasvit. Kerää sieniä ja marjoja vain päivän tarpeeseen. Avotulen teko on sallittua vain merkityillä tulentekopaikoilla ja tulen kanssa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Kalastusta varten tarvitset laissa säädetyt luvat. Auta pitämään luonto siistinä ja vie roskat mukanasi roskille tarkoitettuihin paikkoihin. Retkeilystä kiinnostuneille suosittelemme poikkeamaan Teijon retkeilyalueen Luontotalossa ja tutustumaan alueen monipuolisiin luontopalveluihin.

Muistathan että lain mukaan pyöräilijän on käytettävä asianmukaista suojakypärää. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös pumppu, paikkarasia, renkaanvaihdossa tarvittavat työkalut sekä sään mukaiset vaatteet.

Laskettelukeskuksen rinnealueilla on n. 5-6 dh-rataa (joita myös käytetään vuosittaisissa DH-Cupin kilpailuissa. Myös talvisin hieman rauhallisimpina päivinä voi käyttää hissiä pyöräilyyn. Kesäkautena hissit pyörivät DH-pyöräilijöille rinneautoilun aikataululla.

Pyörien vuokraus

  1-vaihteinen Maastopyörä/erityispyörä
Päivä 20 € 25 €
Seuraavat päivät +18€/päivä +18€/päivä
Viikko 65€ 95€

Meiltä vuokraat sopivan pyörän itsellesi ja seurueellesi. Vuokrattavana myös pyöräilykypäriä (ei DH- kypäriä).

Kuljetus max 5km säteellä + 3€/pyörä. Muut matkat sopimuksen mukaan. Pyörät noudetaan MeriTeijo Skin ala-asemalta rinneautoilun aukioloaikoina. Muina aikoina sopimuksen mukaan.
Pyörät ovat hyväkuntoisia, huollettuja Felt- tai Madison pyöriä. Hintaan sisältyy alv, kartta ja kypärä. Pidemmille retkille saat halutessasi mukaan myös työkaluja, tarvikkeita ja varaosia.

Kysy myös karttoja ja lisätietoa alueen parhaista pyöräilymaastoista!!
Lisätiedot ja varaukset ensisijaisesti sähköpostilla ski(at)meriteijo.fi. 044-5167390 tai 044-0758588.
Ryhmäalennus yli 10 hengen ryhmille -15%. Halutessanne myös opas varattavissa!

Tervetuloa polkemaan!

     
web pages designed & powered by aboanet

Teijon Matkailu Oy :: Meriteijo Ski & Action Park :: Teijontie 345 25570 TEIJO :: ski(at)meriteijo.fi ::