TALVISIVUILLE
  PAINTBALL  
     

  ESITTELY  

MeriTeijo Paintball – Kesän värikäs kohokohta!

Paintball on nopeatempoinen ja yhteishenkeä nostattava liikuntamuoto ikään (alaikäiseltä vaaditaan vanhempien suostumus), kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Paintball sopii erinomaisesti tyky- tai kokouspäivän aktiviteetiksi; täydellistä keskittymistä vaativa pelaaminen, raikas ulkoilma ja joukkueen yhteistyö irrottavat ajatukset hetkeksi totaalisesti ympäröivästä maailmasta. Ratkaisuja pitää tehdä nopeasti, sillä ehkä juuri takanasi hiipii vastustaja… Paintball sopii myös viihteelliseksi ohjelmanumeroksi niin synttäreihin, polttareihin kuin läksiäisiinkin. Meiltä voit tilata koko tapahtumapaketin majoituksineen, ruokailuineen ja ohjelmapalveluineen.

MeriTeijolla paintballia pelataan kalliometsäkentällä , sekä tulevaisuudessa kentän valmistuttua pelikentällä. Kentän on tarkoitus valmistua kesäksi 2012. Pelikentällä paintballia pelataan identtisillä kenttäpuolikkailla erityyppisillä esteillä ja suojilla. Metsäkentällä puolestaan on rakennettuja suojia sekä luonnon omia piilopaikkoja: kallionkoloja, puita, isoja kiviä oksia jne. Ohessa hieman yleistä tietoa paintballin pelaamisesta ja historiasta. Miten paintballia pelataan nykyisin?

Pelissä jokaisella pelaajalla on merkkain ja jokainen pelaaja joka saa osuman on eliminoitu pelistä. Peliä voi pelata monella tavalla. Yleensä turnauksissa pelataan erilaisia lipunryöstön variaatioita. Tässä pelimuodossa 3-10 pelaajan joukkueissa yritetään ryöstää toisen joukkueen lippu ja/tai eliminoida toisen joukkueen pelaajat. Se joukkue, joka saa vietyä kentän keskellä olevan lipun vastustajan tukikohtaan tai eliminoimaan kaikki toisen joukkueen pelaajat, on voittaja.

Peliä pelataan joko ulkona rajatulla alueella tai halleihin tehdyillä sisäkentillä. Pelikentän koko vaihtelee pelaajien määrästä ja/tai pelityypistä riippuen. Kentille on tehty keinotekoisia suojia ja esteitä, yleisimmin tynnyreitä ja vaneri- tai lastulevyjä. Supair-kentät, missä on ilmalla täytettyjä suojia, ovat yleistymässä, ja niitä käytetäänkin tätä nykyä käytännössä jokaisessa Suomessa järjestettävässä turnauksessa. Supair kentät ovat helppoja liikutella paikasta toiseen ja ne ovat nopeasti pelikunnossa. Näiden kenttien ansiosta paintball on nopeasti tulossa metsistä kaupunkien urheilukentille suuren yleisön tietoisuuteen. Totta kai tavallinen metsäkin kelpaa pelikentäksi jos vain luvat maanomistajalta ovat kunnossa. Suomessa paintballia pelataan SM-tasolla ja erilaisia turnauksia ja muita liigoja järjestetään parikymmentä joka vuosi. SM-liigan rinnalla pyörii myös I- ja II-divisioona. Kaikilla tasoilla pelaa kaudella 2006 yhteensä parikymmentä joukkuetta.

Historiaa
Paintball sai alkunsa 1970-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäiset värikuulamerkkaimet. Merkkaimet oli suunniteltu metsureiden ja karjankasvattajien avuksi puiden ja eläimien merkkaamiseen. Maalit eivät olleet vesiliukoisia, eivätkä muutenkaan tarkoitettu harrastekäyttöön. Paintball ei ollut alusta asti pelkkä harrastus. Ensimmäinen paintball peli syntyi vuonna 1981, jolloin Hayes Noel ja Charles Gaines ideoivat miten pystyttäisiin mittaamaan kenellä on paras taistelutilanteessa tarvittava hiiviskely- ja paineensietokyky sekä tiukassa paikassa tarvittava kylmähermoisuus. Heidän kaverinsa George Butler näki eräässä maatalouslehdessä Nelspot 007 -merkkaimen mainoksen ja kolmikko päätti heti, että näillä pystytään mittaamaan erilaisten ihmisten selviytymiskykyä. Ensimmäisen paintball-pelin pelialue oli noin puolen neliökilometrin kokoinen ja peliin osallistui kaksitoista pelaajaa. Pisteitä sai pelaajien merkkaamisesta sekä eripuolille pelialuetta sijoitettujen lippujen kotiuttamisesta. Peliaika oli 24 tuntia.

Ensimmäisen pelin voitti herra nimeltään Ritchie White, joka oli vanha eränkävijä. Häntä ei nähty koko pelin aikana eikä hän ampunut ensimmäistäkään kuulaa vaan keräsi liput välttäen toisia pelaajia. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että maailman ensimmäinen eliminoitu pelaaja oli Ken Barrnett. Onhan se titteli tämäkin.

Lakimiehet neuvoivat pelinkehittäjiä hakemaan patenttia kehittämälleen pelille, mutta he päättivät olla patentoimatta peliä. Lakimiehet pitivät tätä aivan hulluna ideana, mutta kehittäjät pitivät parempana omistaa pienen palan isosta kakusta kuin ison palan pienestä kakusta. Tämä on varmasti yksi syy, miksi paintball on kasvanut näin nopeasti. Suomen paintball saavutti 80-luvun puolessa välissä, jolloin 12 gramman hiilidioksidikapseleilla toimivia merkkaimia tuotiin Suomeen ulkomailta. Ensimmäinen suomenmestaruus ratkottiin vuonna 1990 Vääksyssä 10-henkisin joukkuein. Turnauksen voitti joukkue nimeltään Splatfighters.
Lähde: Suomen paintball liitto

     
web pages designed & powered by aboanet

Teijon Matkailu Oy :: Meriteijo Ski & Action Park :: Teijontie 345 25570 TEIJO :: ski(at)meriteijo.fi ::